Snel schadeauto online verkopen

Als je schade aan de auto hebt, kan dat in sommige gevallen goed hersteld worden. Zelfs zo, dat je het bijna niet meer ziet. Soms lukt dat wat minder goed, en het is ook mogelijk dat de auto zoveel schade opgelopen heeft, dat het herstellen van de schade niet meer rendabel is.
Maar het meest vervelende van schade is, dat de waarde van je auto erdoor vermindert. Zelfs als je het (bijna) niet meer ziet zijn er gegevens van de schade opgeslagen bij de RDW, zodat een potentiële nieuwe eigenaar hiervan op de hoogte kan zijn.
Bij een lichte schade betekent het een vermindering van ongeveer 150 euro, is de stelregel. Maar bij een grotere schade wordt het lastiger en is de auto moeilijker te verkopen.
Toch is dat echt nog wel mogelijk, je hoeft de auto in zo’n geval echt niet naar een sloopbedrijf te brengen.
Er zijn mensen, die auto’s opknappen als hobby zien, jouw schadeauto vormt dan een uitdaging voor hen.
Ook zijn sommige bedrijven erin gespecialiseerd om schadeauto’s op te kopen. Zij hebben vaker met dit bijltje geroeid en kunnen de impact van de schade goed inschatten. Ook hebben ze connecties, aan wie ze de auto – of onderdelen ervan – weer door kunnen verkopen. Aan zo’n bedrijf kun je de auto online verkopen. Jij brengt de gegevens van de auto in, en het bedrijf doet de rest. Het geld overmaken, de auto eventueel persoonlijk keuren, de auto ophalen, alles wordt dan voor je geregeld. En na afloop heb jij het geld op je rekening en kun je uitkijken naar een nieuwe auto.